Het maken van een muurkrant.
Wat is een muurkrant eigenlijk? Een muurkrant is een manier van informatie weergeven op een groot vel papier. Hiermee laat je zien wat je hebt gevonden en kun je het presenteren aan professor Bassius Professorus en aan je klasgenoten. Jullie mogen de muurkrant helemaal zelf ontwerpen en indelen.Maar wat komt er nou op je muurkrant? Dat gaan we nu zoeken!
Stap 1:
Jullie hebben een afbeelding gezien van een god met jakhalzenkop en het lichaam van een man. Wie is deze god en wat deed hij?
Maak een klein werkstukje in Word over deze god. Wat moet er in je werkstuk:
Jullie kunnen deze sites gebruiken om een klein werkstuk over deze god te maken:
Stap 2:
De professor wilt een grap uithalen met de beeldhouwers door hun ontwerp te verwisselen met een tekening van jullie. De opdracht is om een eigen god te tekenen.
Werkwijze:
http://www.geschiedenisvoorkinderen.nl/Goden.htm http://kunst-en-cultuur.infonu.nl/geschiedenis/15026-egyptische-kunst-11-karakteristieke-eigenschappen.html http://fran.sneeknet.nl/homepage/show/pagina.php?paginaid=73554#2 Stap 3:De professor is benieuwd hoe en waarom ze piramides bouwen.
Egypte deze site is in het Engels: http://www.pbs.org/wgbh/nova/pyramid/explore/khufuenter.html Stap 4:
De professor heeft gehoord dat er mummies in de piramides zitten. Hij is bang voor mummies. Hij heeft veel verhalen gehoord over mummies die achter mensen aan gingen. Heb jij wel eens een verhaal over mummies gehoord? Vond je dat toen ook eng?
Stel jezelf de volgende vragen:
Hoe ziet de omgeving eruit? Hoe ruikt het? Wat hoor ik? Wat voel ik?
Informatie over mummies: <== Filmpje
Hebben jullie alle informatie gevonden en uitgeprint of getekend? Dan mag je beginnen met ontwerpen en indelen van je muurkrant. Ga naar de leraar en vraag om een groot papier om je muurkrant te maken. Kijk bij infobronnen voor meer informatie. Veel plezier en succes met het maken van je muurkrant! De professor kan niet wachten op het resultaat Ben je klaar? Kijk dan bij beoordeling en kijk of je alles goed hebt gedaan. | ![]() Afbeelding van: Insights Unspoken ![]() ![]() Afbeelding van ESD-SS via Pixabay ![]() |